onsdag den 14. maj 2014

KS/TAW; Foto-projekt; Velfærdsstaten MIND STATE

Til det sidste store fotoprojekt skulle vi lave en række fotos, alt mellem 2 og flere, der skulle udtrykke noget i forbindelse med vores historieopgave om velfærdsstaten.

I min gruppe(Malene, Ferdinand og Rigi) havde vi om ældrebyrden og hvordan den er tacklet i andre lande eller religioner end Danmark(s). Vi lavede to billeder, med lang lukketid og photoshop;


Vi havde en idé om et billede der viste vægten af ældre "byrden", så vi fandt gamle rekvisitter(fotos, et lommeur og mere) der skulle ligne at veje mere ved nærmere eftersyn. 


Vores andet og sidste billede skulle forestille hvordan de unge, der skal forsørge de ældre med deres skatteindtægt, er i mindretal til overpopulationen af de gamle. Vi fandt døde blomster, garn, fotos, kassetter, bøger og mere til at forme en ring der 'omringer' de unge. En iPhone kan også alt, hvad der i gamle dage skulle mere end ét objekt til; En iPhone kan tage billeder, man kan høre musik, læse bøger og underholde sig. De gamle bliver derfor overflødige i forhold til det.


Projektet føltes som en success. Det var et mere interessant og seriøst arbejde end jeg regnede med, og det var jeg ret glad for.

tirsdag den 13. maj 2014

Introen til TAW

Det allerførste emne vi havde på TAW, var animation. Vi blev introduceret ordenligt til Andreas Husballe og Iben Lindebjerg, som fik os startet på den første slags animation vi kunne lave; Stopmotion.

Siden det er helt i starten af året, har jeg ikke kunnet finde mit materiale fra det korte forløb. Jeg kan dog huske at jeg var i gruppe med Jennie, Randi, Asger, Jonathan Magnus og Thomas, og vi skulle animere simple ting til at starte med, hvilket var


  • En bold der hopper
  • En frø der hopper
  • Et objekt der vælter ind i et andet objekt
  • Et valgfrit mini-projekt

Det hjalp mig til at forstå hvordan man animerer noget så det ligner, det har vægt. Plus, jeg lærte om hvordan man skal sørge for at være alt-inkluderende, fx. med frøen og hvordan man skal sørge for at dens ben bøjer og gør når det hopper, osv.

Vores mini-projekt var en meget kort film hvor vi animerede Pacman der undslap sit spil og løb ind i Marios verden, alt sammen lavet i karton i 2D. Det var et godt intro-forløb, og jeg fik en god grund-forståelse i simpel stop-motion-animation.

PLAYOFF; Film-projekt weekenden

Jeg var i gruppe med (fra 2.K) Manja, Mikkel, Camilla, (fra 1.K) Adam, Liv og Olivia. Vi var stillet med nogle få krav for videoen; Den skulle være cirka 3 min., den skulle inkludere en pind, og have af gøre med 'SKIFTER'.

Vi prøvede med idéer omkring udtrykket 'at tage skeen i den anden hånd'. Vi ville gøre det visuelt og udviklede en lille historie om en fyr der tager skridtet til at overkomme en frygt for at gå imod sine forældres meninger.

Det var sjovt at arbejde med 2.k så tidligt på året, og weekenden blev enormt hyggelig og godt organiseret. Plus, jeg elsker at arbejde med mediefags-relaterede ting, som filming og storyboarding.

LINK TIL VIDEOEN

Sidste uge TAW; Iben, selvvalgt tegning og croquis

Det eneste rigtige forskel fra denne croquis og alle de andre gange, var at vi havde en mandlig model for en gangs skyld.

Nogle 30 sek og 2 min;



Og så det store 4 timers studie;


Selvvalgte tegning;(Hvor man måtte tegne hvad som helst)


Jeg var meget glad for det lange studie, fordi vi har kun før haft 1,5 timers studier, og den ekstra tid gjorde en helt speciel, rolig forskel. Det at have en mandlig model var også rart, for at kunne komme til at tegne en anderledes form for anatomi og kurver.

Joanna Mallinn-Davies; Ler og croquis på nye måder


Vi startede ugen med croquis. Dog anderledes, da Joanna fik os til at lave blind-croquis, hvor du skulle kun se på modellen, og stole på din hånd og blyanten.




Øvelse 2; Et fokus på at tegne de mørkeste steder på modellen. Usammenhængige linjer eller fulde kroppe, bare det var de mest nødvendigt mørke punkter på hende.




Øvelse 3; Tegn formen udenom modellen. Joanna satte hende i et staffeli for at skabe flere former, og man skulle så tegne outlinen af hende, og sørge for at se næsten kun på modellen.


(udover det var der lidt 'normal' croquis)


Mere croquis(15 min);



Og så ler-arbejdet;

Tricket var at forsøge det meste af tiden at lade være med at bruge fingrene til at prikke og glatte leret, men kun redskaberne. Så skulle man kun forme den side af modellen man kunne se, og holde sine øjne så meget på hende som muligt.







Alt i alt, var jeg meget tilfreds med forløbet. Joanna var en insisterende lærer, der virkelig fik mig til at tænke over hvordan man ellers kan avancere sin anatomi-lære. Jeg følte at jeg fik nogle teknikker under huden jeg ikke ville have kunnet få på andre måder.

torsdag den 27. marts 2014

Foto-Projekt: Torsdag

Den sidste rigtige foto-dag. Her skulle vi male mere med lys for at skabe nogle interessante billeder med komposition og kontrast i skygger og lys. Vi ville lave nogle lidt barok-agtige, også lidt groteske tema-billeder. Det foregik i samme grupper som vi havde været i alle dagene.




onsdag den 26. marts 2014

Foto-projekt: Onsdag

Tredje dag havde vi om ideal-portrætter. Vi skulle tage billeder i et mørklagt rum med kamera på stativ og en lang lukketid. Én sørgede for kameraet, en anden for at male med lyset(en lommelygte) for at belyse de rigtige steder under lukketiden. På 20 sekunder skulle man nå rundt for at lyse de rigtige steder for at skabe de rigtige skygger. Alle portrætter var også lavet til at se idealistiske ud, så man skulle i hvert fald ikke bevæge sig rundt eller smile for meget, bare sidde og se normal ud.





tirsdag den 25. marts 2014

Foto-Projekt: Tirsdag


Med Emil som lærer, var vi i de samme grupper for at lave noget nyt: Karakterportrætter. Alle i gruppen skulle få taget et eller to billeder af dem selv der udtrykte deres stil og interesser, så vi kunne være kreative med det vi ville.

Jeg viste, at jeg ville have min cowboyhat og kosak-agtige jakke på til billedet, og senere tænkte jeg at jeg kunne lege med projektoren. Baggrunden er fra Aterios Polyp(David Mazzuchelli), hvilket er en af mine yndlings graphic novels. Jeg ville gerne have et billede, hvor jeg så glad og klar ud, så det afspejlede min personlighed.










































Eminas billeder var af hende, derhjemme i lejligheden i hendes søde sailor-outfit. Hun ville gerne have sin fugle-halskæde med i et af dem for at give billederne en mening.



Jennies billede havde hende og jeg en idé om hvad skulle være. Jennie elsker te over alt i verden, så hun ville gerne have sin finurlige tekop med i billedet. Vi lavede en te-kop ring rundt om hende, og prøvede at tage nogle billeder. I en anden version af hendes shoot, fik vi Jona til at tage en hestemaske på og min kosak-jakke så de kunne have et eventyrligt teselskab. Jeg forstår stadig ikke hvorfor vi ikke brugte nogen af de billeder, men jeg er virkelig tilfreds med det Jennie valgte.


Jona ville helst ikke have sit ansigt med i billedet, fordi hun ikke kan lide at blive taget billeder af. Vi fik en idé med et spejl, og jeg pakkede mit ansigt ind i et halstørklæde så man ikke kunne se fotografen så meget. Vi tog billedet under trapperne på TAW.


Frederik havde nogle andre billeder jeg tog af ham i min sombrero foran min Menorquinske is-plakat, men han endte med det her, der blev taget for sjov. Beskæringen og temaet er rigtig godt, hvis jeg skulle rose Frederik.


mandag den 24. marts 2014

Foto-Projekt; Mandag


Gruppe: Frederik, Rigi, Jennie, Emina og Elisabeth

Til vores projekt om fotografi: Første dag(mandag). Vi havde Emil(Monty) som lærer, der gav os opgaven for at tage 5-6 billeder der havde med kontraster af gøre. Kontraster som farve, lys/zoner og form.


Frederiks meget blå toner skulle give kontrast til den lidt varmere baggrund.


Den utydelige sorte figur skulle give skarpheds-kontrast til metal-dimsen.


Jennie's sorte frakke skulle give kontrast til min farverige frakke.


Det følsomme træ skulle skabe kontrast til de meget geometriske bygninger omkring det.


Vejen skulle skille det enormt grålige fra den lidt mere farverige del af billedet.


Den meget farverige vogn skulle skabe kontrast til alt der blegner omkring den.

onsdag den 19. marts 2014

KS/TAW projekt med Ditte og Andreas

3 ugers projekt om velfærdsstaten og religion på TAW. Omhandlende emnet; "Hvis der slog en meteor ned på Viborg domkirke, hvad ville i bygge i stedet?"

I løbet af ugen kom vi forbi Brænderigårdens mosaik-mur, som jeg tog nogle billeder af for reference(og fordi muren bare er enormt cool);








Vi så den for at kunne få inspiration til at lave vores egne mosaik-mønstre der repræsenterede vores 'kirke'.

Men det endelige projekt gik ud på at man afsluttende skulle fremstille en model af sin gruppes kirke og lave en præsentation.

Vores 'kirke' blev til et 'Sensations-Tårn'. Det gik ud på et koncept, hvor man gik op af et tårn(inspiration taget fra Rundetårnets konstruktion), hvor hver etage havde en sensation, men sammenlagt, var alle etager en langsom udvikling fra en ubehagelig fornemmelse til en fri og sommerlig fornemmelse. Fx. 1. etage er mørk og har en rungende lyd i luften, med en lugt af noget fugtigt og kælder-agtigt. 2. etage bliver det mildere, og det bliver ved, meget graduelt bedre og bedre. Der kommer også flere lys-sprækker jo højere man når.
Når man når toppen, er der et græs-tag og man kan se hele Viborg. På mur-væggene på taget kan man snuppe en pen og skrive om sin oplevelse direkte på stenene.


^Til venstre er tårnet udefra, lavet af træbrædder. Til højre er en model af tårnet set indeni, med de flade trappegange og alle etagerne.


Her ses plantegningerne, til højre er tårnet set forfra, øverst til venstre er tårnet med toppen skåret af. Den sidste er en tegning af tårnets top, trappen der fører op og grunden afgrænset rundt om.


Dette var vores mosaik. Den skulle forestille et motiv der kan læses og forstås på flere måder; Det kan ligne en frugtskål, en solnedgang i havet, en vandmand eller en taco-skal, alt muligt. De varme farver var vigtige for vores sommer-tema.


Her er teksten til hver etage, hvad sensationerne er.

Her er der nogle billeder af hvad de andre grupper præsterede;







Alt i alt, var jeg ikke enormt tilfreds med projektet. Det var ikke enormt lærerigt, det fik mig ikke til at elske eller hade kristendom mere end jeg gjorde før(mest fordi jeg er en af de færreste der fuldkommen respekterer kristendom og accepterer det). Projektet var for udfordrende til at det var sjovt og til at man følte at man lærte noget af det.


- Elisabeth L. L.